meerpuntssluiting

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een complexere versie van het cilinderslot. Meerpuntssloten worden tegenwoordig standaard ingebouwd in nieuwe woningen, doordat dit in het kader van inbraakbeveiliging vereist wordt vanuit het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Een meerpuntssluiting is een slot met minimaal drie verschillende sluitpunten, verdeeld over de lengte van het slot. Dankzij deze haakschoten zal een inbreker de deur moeilijk kunnen openbreken. Omdat de sluiting echter maar met één enkele sleutel wordt bediend, die de sloten tegelijk opent of sluit, blijft het slot gebruiksvriendelijk. Bovendien wordt de deur dankzij de sloten goed tegen de tochtstrip getrokken. Hiermee is een meerpuntsslot nog duurzaam ook! Wenst u meer informatie over de aanschaf van een meerpuntssluiting, of wilt u weten welke prijzen hieraan verbonden zijn? Neem dan contact op met de slotenmakers van Tigrlock via het contactformulier. Wij garanderen dat we uw hulpvraag binnen twee dagen hebben beantwoord.

Voordelen van een meerpuntssluiting

Hierboven zijn al enkele voordelen van een slot met meerpuntssluiting naar voren gekomen. Meerpuntssloten zijn ten eerste zeer inbraakwerend. De sloten worden altijd geleverd met een Stichting Kwaliteit Gevelbouw keurmerk met minimaal twee sterren. Met meerpuntssloten op zowel voor- als achterdeur vermindert u de inbraakkans met wel tachtig procent. Een tweede voordeel is het gebruiksgemak. Doordat u voor minimaal drie sloten maar één sleutel nodig heeft, heeft u met een enkele handeling uw woning goed beveiligd. Bovendien ontsierd u met meerpuntssloten uw woning niet doordat u geen extra bijzetsloten nodig heeft. De duurzaamheid vormt het derde voordeel. Omdat u met meerpuntssluitingen de deur goed tegen de tochtstrip trekt, raakt u geen warmte kwijt. Hiermee bespaart u op de stookkosten. Tot slot is het mogelijk om een meerpuntssluiting op elke deur te installeren. Of u nu een oude of nieuwe deur heeft, een sluiting met meerdere slotpunten past altijd. Toch kennen sloten met meerdere sluitpunten ook één groot nadeel. Doordat de sloten werken op een centrale cilinder, hoeft een ervaren inbreker alleen deze cilinder maar te forceren om binnen te komen. Dit wordt voorkomen door een meerpuntssluiting te installeren met door de SKG goedgekeurd veiligheidsbeslag.

Zelf een meerpuntsslot monteren?

Er zijn twee verschillende soorten meerpuntssluitingen in omloop. Men onderscheidt gewone en smalslot sluitingen. Hierbij wordt een smalslot-sluiting gekenmerkt door een naar verhouding hoge en ondiepe slotkast. Smalsloten worden over het algemeen toegepast op deuren van kunstof of metaal. Doordat een smalslot een specifieke vorm van sluitwerk is, kunt u deze meestal niet zelf installeren. Wij raden aan hiervoor een vakkundig slotenmaker in te schakelen. Een gewoon slot met een meerpuntssluiting kunnen eventueel zelf worden gemonteerd, maar alleen als het nieuwe slot dezelfde afmetingen heeft als de vorige. Wilt u toch aan zelf aan de slag? Lees dan even het rijtje tips hieronder:

  1. Neem het oude (meerpunts)slot mee naar de bouwmarkt, dit vergemakkelijkt het proces
  2. Kan dit niet? Noteer dan de verschillende kenmerken en afmetingen (PC-maat, doornmaat, dikte en lengte voorplaat en slotkast, aantal schoten)
  3. Vraag altijd om advies voor de montage, en naar speciale focuspunten. Dit bespaart u tijd en moeite.

Snel geholpen

Onze slotenmakers beschikken over meerpuntssloten van verschillende erkende merken als: BUVA, KFV, MACO en Fuhr. Dankzij de jarenlange ervaring van elke slotenmaker, bent u verzekerd van deskundig advies en een professionele werkhouding. Als u contact opneemt via het contactformulier, bent u gegarandeerd snel geholpen. Wacht dus niet langer met het goed beveiligen van uw woning, wij zijn u graag van dienst!

Contactformulier