inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Met een goed beveiligd huis, kunt u de kans op inbraak met wel tachtig procent verkleinen. Dat deze eenvoudige kennis de afgelopen jaren tot in de meeste Nederlandse huishoudens is doorgedrongen, blijkt uit het verschil in inbraakcijfers tussen 2012 en 2014. In 2013 waren de inbraakcijfers al met 5 procent gedaald ten opzichte van 2012. In het huidige eerste kwartaal is het aantal inbraken echter zelfs met 15 procent verminderd ten opzichte van 2013. Een goede inbraakpreventie vormt volgens de erkende slotenmaker dan ook de sleutel tot een veilige woning en een gerust hart op vakantie. Wilt u weten welk slot het beste werkt als inbraakpreventie? Heeft u behoefte aan professioneel advies over camerabeveiliging of andere voorzorgsmaatregelen? Neem dan contact op met een slotenmaker van Tigrlock. Onze slotenmakers hebben allen gespecificeerde kennis op het gebied van inbraakpreventie, en helpen u graag met het optimaal beveiligen van uw woning. Als u het contactformulier invult komt u direct in contact met een slotenmaker, die u binnen twee werkdagen van een antwoord of vrijblijvende offerte voorziet.

Hang- en sluitwerk

Door het opwaarderen van uw hang- en sluitwerk zult u de inbraakpreventie het meeste verhogen. Met hang- en sluitwerk wordt elk product bedoeld dat zorgt voor het openen en sluiten van uw deuren en ramen, alsmede de ophanging hiervan. Elke erkende slotenmaker beschikt over een groot assortiment aan hang- en sluitwerk. Zo kunt u ter verhoging van de inbraakpreventie kiezen voor speciale veiligheidssloten of een slot met meerpuntssluiting. Onder veiligheidssloten wordt elk slot verstaan dat is uitgerust met extra verstevigende elementen. Dit kunnen insteeksloten, oplegsloten, bijzetsloten en meerpuntssloten zijn. Een slot met meerpuntssluiting is dus een specifieke vorm van een veiligheidsslot. Meerpuntssluitingen beschermen uw woning extra goed tegen inbraak, doordat u met één slot drie tot vijf sloten dichtdraait. Meerpuntssloten worden door elke slotenmaker geleverd en geïnstalleerd.

Aanvullende producten

Naast professionele sloten zijn er echter meer artikelen die u kunt aanschaffen tegen inbrekers. Denk bijvoorbeeld aan dievenklauwen, anti-inbraakstrips of schuifpui barrières. Verder kunt u bij elke slotenmaker terecht voor advies over kluizen (inbraak- en brandwerend), en bijvoorbeeld camerabeveiliging. Deze en andere producten zullen bijdragen aan het optimaliseren van de inbraakpreventie van uw bedrijf of huis.

Keurmerken

Om verzekerd te zijn van de kwaliteit van uw beveiligingsproducten, raden wij aan te letten op de verschillende keurmerken. De inbraakwerendheid van artikelen wordt aangegeven met twee verschillende kwaliteitslabels. Het keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Producten met een dergelijke certificering zijn gegarandeerd veilig en goedgekeurd door onafhankelijke instanties. Hieronder per keurmerk wat gedetailleerdere informatie.

SKG

keurmerk SKG
Het SKG is een deskundig en onafhankelijk instituut, dat industriële producten certificeert, keurt, en test, op onder meer kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Het testen wordt met name gericht op het garanderen van de vereiste toepassingen van het geteste product. Op het gebied van inbraakwering, kent de SKG drie verschillende labels toe aan bijvoorbeeld een slot met meerpuntssloten. Deze labels (1 tot 3 sterren), verklaren verschillende niveaus van inbraakpreventie. Voor een goede inbraakveiligheid kiest u het best voor een slot met minimaal twee sterren.

PKVW

keurmerk PKVW
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen vormt een certificering die wordt uitgegeven door de politie aan woningen en buurten. Met deze kwalificatie wordt aangetoond dat uw huis uitstekend beschermd is tegen inbraak. Het PKVW kent verschillende eisen, waaronder de toepassing van geschikte veiligheidsproducten als hang- en sluitwerk. Geschikte veiligheidsproducten hebben, volgens het PKVW, het SKG keurmerk. Kijk voor een overzicht van deze producten in de Beveiligingsrichtlijn van het certificaat. Uit onderzoek blijkt dat de kans dat een gelegenheidsinbreker een woning met een Veilig Wonen label links laat liggen, tot twee keer toe hoger is.

Deskundig advies

Wilt u meer weten over inbraakpreventie? Behoefte aan een check van uw hang- en sluitwerk? Neem dan contact op met een erkend slotenmaker van Tigrlock. Onze medewerkers kunnen u voorzien van deskundig advies en helpen u bij het maken van de juiste keuze. Een slotenmaker van Tigrlock heeft bovendien jarenlange ervaring met het installeren van de producten, tegen scherpe prijzen. Zo hoeft u niet zelf met frees of boor aan de slag. Met één van onze slotenmakers bent u gegarandeerd snel en vakkundig geholpen. Neem dan ook contact op via ons contactformulier. Wij helpen u graag!

Contactformulier