hang en sluitwerk

Hang- en sluitwerk

‘Hang- en sluitwerk’ is een verzamelnaam voor veel van de producten van een slotenmaker. Hieronder vallen sloten en grendels, waarmee uw deur of raam gesloten wordt. Alsmede de ophangingen waarmee ze bevestigd worden. Daarnaast zijn ook deur- en raamkrukken onderdeel van het hang- en sluitwerk. Een slotenmaker kan elk probleem met het hang- en sluitwerk voor u oplossen. Zijn uw sleutels gestolen? Uw sloten verzakt? Is uw sleutel afgebroken? De slotenmakers bij Tigrlock kunnen binnen een half uur bij u voor de deur staan om het slot zonder forceren open te maken. Zo kunt u direct uw huis weer binnen. Daarnaast kunnen onze slotenmakers uw assisteren bij het vervangen van uw sloten, en het verbeteren van het hang- en sluitwerk. Door het opwaarderen van uw hang- en sluitwerk kunt u uw inbraakpreventie wel met tachtig procent verhogen. Heeft u met spoed een sleutel maker nodig, of wilt u meer informatie over het verhogen van de inbraakpreventie? Neem dan contact op via ons contactformulier. Uw hulpvraag zal direct worden behandeld.

Verschillende sloten

Omdat elke slotenmaker de beschikking heeft over een groot assortiment aan sloten, geven wij hier een kort overzicht van de verschillende mogelijkheden op het gebied van slot en sleutel. Verschillende sloten en hun specifieke toepassingen worden hier voor u op een rijtje gezet.

  • Pensloten. Een penslot is een slot dat met name geschikt is voor stompe houten deuren. Dankzij de lage kosten en de eenvoudige montage is dit het slot dat het meest gebruikt wordt als bijzetslot. Een penslot is echter wel gevoelig voor defecten door slordige montage of onzorgvuldig gebruik.
  • Oplegsloten. Een oplegslot (of opbouwslot) wordt met name gebruikt als dag- en nachtslot. Dit slot ligt aan de binnenzijde op de deur, en wordt bediend door een sleutel of trekker. U kunt een oplegslot relatief eenvoudig zelf installeren. Oplegsloten zijn over het algemeen stevig en kennen een lange levensduur.
  • Meerpuntssloten. Met een meerpuntsslot bent u verzekerd van een hoge inbraakbeveiliging. Doordat u met een sleutel direct 3 grendels bediend, blijft het slot echter makkelijk in gebruik. U loopt met een meerpuntssluiting wel het risico dat deze bij onzorgvuldige montage of gebruik snel defect gaat.
  • Insteeksloten. Insteeksloten zijn in de deur gemonteerd. Insteeksloten worden bediend met een cilinder of baardsleutel. Dankzij de dubbele schoten (dag- en nacht) zijn insteeksloten geschikt voor buitendeuren.

SKG keurmerk

Elke slotenmaker zal u adviseren te kiezen voor producten met een SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG is een onafhankelijke instantie, die artikelen testen op inbraakwerendheid. Artikelen met een dergelijk keurmerk worden door de politie geschikt geacht, en hebben een toegevoegde waarde voor de inbraakbeveiliging van uw woning. Het SKG-label kent drie verschillende categorieën: 1-ster tot 3-sterren. Hoe meer sterren, hoe beter de beveiligingswaarde. Als u kiest voor hang- en sluitwerk met een SKG certificering, dan komt u tevens in aanmerking voor het Veilig Wonen label van de politie (PKVW).

Inbraakbeveiliging

Door uw hang- en sluitwerk te professionaliseren, verkleint u de kans op inbraak tot wel negentig procent. Dit betekent dat u niet alleen moet kiezen voor veiligheidsloten of veiligheidsbeslag, maar dat u bijvoorbeeld ook moet kijken naar de veiligheid van de kozijnen. Een sleutelmaker helpt u graag door het geven van advies op het gebied van inbraakwering. Hij kan u ook helpen met de aanschaf van extra producten, zoals dievenklauwen of schuifpuistangen. Het is tevens mogelijk bij een erkend slotenmaker beveiligingscamera’s te bestellen. Met al deze artikelen zal zelfs een professionele inbreker zich bedenken voordat hij bij u zal proberen binnen te dringen.

Professioneel advies

Wilt u graag meer informatie over het beveiligen van uw woning? Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een beveiligingscamera? Wilt u weten welk slot het beste past op uw buitendeur? Neem dan contact op met de ervaren slotenmakers van Tigrlock. Wij helpen u graag aan meer informatie, en verschaffen u tevens gratis en vrijblijvend een offerte, mocht u interesse hebben. De sleutelmakers bij Tigrlock hebben allen jarenlange ervaring op het gebied van slot en sleutel, en kunnen u bij elk probleem te hulp schieten. We staan klaar voor u!

Contactformulier